fbpx
Laser Tatuaje

Laser Tatuaje

Probabil cea mai folosită metodă pentru îndepărtarea tatuajelor este cu ajutorul laserului. Această metodă este foarte satisfăcătoare, însă nu perfectă 100%. Sesiunile de tratament pentru ştergerea tatuajului au un preţ ridicat şi cer multă răbdare. Desigur, toate ajustările din timpul tratamentului şi efectele acestora depind de mai mulţi factori:

laser tatuaj
  • Mărimea tatuajului
  • Adâncimea executării lui
  • Tipurile de cerneluri folosite
  • Starea sistemului imunitar al persoanei
  • Regualaritatea etapelor de îndepărtare a tatuajului
  • Tratarea corespunzătoare şi calitatea efectuării tatuajului respecti
  • Calitatea executării unui tatuaj
rem2

Executarea tatuajului este crucială atunci când se ia decizia ştergerii lui. Culorile pigmentilor de cerneală sunt diferiţi în fiecare strat al pielii şi sunt distribuiţi neregulat. Cu o maşină profesionistă, aceste neplăceri se pot evita în mare parte, dar nu 100%.

Indepartare tatuaje Exemple:
În cazul tatuajelor la care s-au folosit imagini cu un colorit negru-albastru, la o mărime de aprox. 1 dm², îndepărtarea tatuajului cu laserul necesită între 4 şi 8 sesiuni pentru a fi terminată. În cazul contrastelor de culori, trebuie să ai răbdare între 8 şi 12 sesiuni. Fiecare sesiune are un preţ diferit de la o clinică la alta. Costul tratamentului este suportat de fiecare pacient în parte.

rem4

Doare îndepărtarea tatuajului cu laserul?


Durerea este foarte mică în cazul acestui tip de tratament. Sensibilitatea pacientului poate fi un motiv pentru care se cere efectuarea anesteziei şi evitarea chiar şi a acestei mici dureri.

rem5

Cum acţionează laserul?


Principiul reflecţiei luminii de scindare a culorilor.
Când pigmenţii de culoare ai tatuajului sunt impregnaţi, sistemul imunitar al pielii nu mai reacţionează în acea zonă. Tatuajul vizibil ia contact cu reflecţia luminii redată de particulele de pigmenţi. Apoi, aceste particule sunt iradiate cu supra-energia laserului pe toată suprafaţa lor. Razele laserului sunt absorbite şi totodată distrug şi şterg urmele din interiorul pielii, identificându-le drept corpuri străine. Ţesutul din pielea înconjurătoare răspund bine laserului şi rămân neafectate.

Scoatere tatuaj pret :


Distingem între Ruby Laser şi ND-YAG Laser. Diferenţa între cele două constă în aplicarea sau mărimea undelor pe care le transmit.

Ruby Laser
Operează cu o mărime de undă de 694 nm şi este folosită la îndepărtarea pigmenţilor negru-albaştri. Aceste tatuaje sunt puţin colorate însă şi mai urâcioase.

Laserul ND-YAG


Acesta funcţionează cu 2 mărimi de unde (532 nm şi 1064 nm) şi cuprinde un spectru mai larg de culori. Laser-ul este folosit pentru tatuajele colorate abundent.

Cea mai bună metodă de îndepărtare rămâne, până la urmă, combinarea celor două tipuri de laser. Aceasta este cea mai de succes tehnică.
După tratamentul cu laserul, zona devine mai deschisă la culoare decât pielea care o încponjoară, dar acţiunea pigmenţilor stratului de piele echilibrează coloritul acesteia. Oricum, trebuie să te gândeşti foarte bine dacă într-adevăr vrei să îţi ştergi tatuajul. De asemenea, nu sunt de neglijat nici costurile pe care le presupune o asemenea operaţie. Şi îţi reamintesc, dacă ai un tatuaj în culori pastel, în care predomină verdele sau galbenul, prăpădeşti banii degeaba.