Riscuri pentru piercing
Piercing-ul este, pentru mulţi, lucrul cel mai normal din lume, este parte din viaţa de zi cu zi, la fel ca şi shoppingul, mersul la coafor şi alte lucruri. Pericolele sunt adesea trecute cu vederea sau ignorate. Consumul de droguri, cofeină sau de alcool, dar şi consumul foarte des de medicamente pot afecta circulaţia şi coagularea sângelui. Astfel, pot apărea consecinţe grave. De multe ori subestimate, pot apărea şi unele pericole considerate banale.
Piercing-urile făcute neprofesional pot duce la complicaţii diverse. De multe ori, pot apărea umflături locale care, din fericire, se ameliorează în scurt timp. Piercing-urile care străpung cartilajul pot foarte uşor să ducă la inflamaţii. Alte piercinguri, cum ar fi, de exemplu, damm-piercingurile, pot duce, în timpul şedinţei de tatuaj, la exercitarea unei presiuni asupra zonei, la inflamări susţinute.
Pericolul la care sunt expusi dintii si aparatul dentar apare în cazul piercingurilor executate în gura. Asadar, pot aparea fracturi dentare din cauza unui piercing în limba. Gingiile pot fi ranite de piercingurile din interirorul gurii sau de pe buza iar în cazuri extreme acestea pot fi iritate iar dintii pot cadea.
Piercing-urile din zona genitală, prin apariţia unei răni deschise, ar putea transmite boli precum hepatita sau HIV-ul. În timpul purtării bijuteriilor, acest risc este foarte scăzut deoarece organismul poate respinge, de obicei, un corp străin. În cazul în care zona piercing-ului este stimulată cu brutalitate, bijuteria poate chiar să taie pielea.