fbpx
Piercing faciale

Piercing faciale oferă multe posibilităţi. Nasul poate fi străpuns în toate locurile în care piercer-ul poate ajunge cu instrumentul său. De la cele celebre inspirate de la indieni, piercing-urile în nări care pornesc de la peretele nazal (piercing-ul în sept, de asemenea, cunoscut sub numele de Ring Bull) până la piercingul-pod, care este introdus prin nas.

labret

Piercing-urile în nas se vindecă în câteva săptămâni, excepţie făcând cele în sept care durează un pic mai mult (aproximativ 3-4 luni), în special în timpul iernii , când nasul este foarte afectat de frigul anotimpului rece. Dacă persoana nu poartă ochelari, bridge-piercing-ul se poate vindeca în termen de 2-3 luni. În caz contrar, timpul de vindecare se dublează.

barbell

Mai simplu este piercing-ul în gură. Cel mai renumit este labretul, deci piercingul sub buză. Aici sunt recomandate materiale plastice pentru piercing, deoarece acestea dăunează mai puţin dinţilor si gingiilor. Piercingurile situate pe buza superioară sunt denumite în funcţie de poziţie: Medusa Piercing (pe buza superioară) sau Madonna piercing (pe cea inferioară). În cazul în care acesta din urmă este situat pe obraz, poartă întocmai denumirea de piercing pe obraz. Cei mai mulţi se orientează către acest gen de piercing pentru că au o durată de vindecare mică (8-12 săptămâni).

inelcubila

Dar ce îţi poţi pune în gură? Desigur, piercing-ul în limbă. De obicei se poartă un barbell care străbate limba pe verticală. În cazul în care în primele 1-2 săptămâni de la efectuarea piercing-ului nu se consumă produse lactate, alcool sau nicotină, există şanse bune de vindecare dupa numai 1-1.5 luni. Mai mult, pot fi străpunse buza şi cravata limbii. Ambele sunt uşor de pătruns şi se vindecă rapid (aproximativ 4 săptămâni). Cu un barbell, inel sau potcoavă vei trăi cu siguranţă o experienţă frumoasă. Frenul (piercing fren) durează aproximativ 2-3 săptămâni, respectiv 4 săptămâni frenul lingual, pentru a se vindeca, dar ar trebui, de asemenea, ca nici în acest caz nsă nu fie consumate produse lactate, alcool sau tutun. Nu uitaţi ca după consumul de produse alimentare să folosiţi apă de gură.

bananabell

Ceva foarte special este piercing-ul în omuşor, acesta fiind străpuns cu un inel prin cerul gurii. Rare sunt de asemenea şi piercing-urile prin septul şi peretele nazal precum şi aşa-numitul Austin bar, care este montat în nas.
Din categoria piercing-urilor faciale face parte şi cel în sprânceană, plasându-se în categoria piercing-urilor de suprafaţă. Acestea pot fi aplicate pe toate părţile corpului cu piele suficientă, cartilaj sau ţesut adipos, indiferent de forma convexă sau concavă.