fbpx
Piercing-ul in septum
Piercing-ul in septum

Piercingul în septum este o formă de modificare a corpului care implică perforarea mucoasei nazale în partea de mijloc, cunoscută sub numele de septum. Acest tip de piercing este practicat de secole în diferite culturi din întreaga lume și a câștigat popularitate în rândul comunităților alternative și în industria modei contemporane. În acest articol, vom explora istoria acestui piercing, diferite stiluri și opțiuni de bijuterii, precum și îngrijirea corespunzătoare a piercingului în septum.

Istoria piercingului în septum: Piercingul în septum nu este o invenție recentă, ci are rădăcini adânci în istoria umană. A fost practicat în mod tradițional de către anumite triburi și culturi, cum ar fi popoarele indigene din America de Nord, popoarele Maori din Noua Zeelandă și triburile din India și Nepal. În aceste culturi, piercingul în septum avea semnificații spirituale și sociale, fiind asociat cu simboluri de maturitate, putere sau apartenență la anumite grupuri.

Stiluri și bijuterii: Odată cu popularizarea piercingului în septum în cultura contemporană, au apărut o varietate de stiluri și opțiuni de bijuterii. O opțiune comună este inelul în formă de C, care trece prin gaură și rămâne vizibil atât în partea din față, cât și în spatele narinelor. Inelele pot fi simple sau decorate cu diferite modele, perle sau pietre prețioase. În plus, se pot folosi și piercinguri în formă de suliță sau laba taurului, care pot fi inserate în gaura de septum, îngrijindu-se ca capătul să rămână vizibil în partea din față a nasului. În funcție de preferințe, se pot utiliza bijuterii din oțel inoxidabil, titaniu sau aur.

Îngrijirea piercingului în septum: După efectuarea piercingului în septum, este esențială o igienă riguroasă și îngrijire corespunzătoare pentru a preveni infecțiile și pentru a promova vindecarea adecvată. Iată câteva sfaturi importante de îngrijire:

  1. Spălați-vă întotdeauna mâinile înainte de a atinge piercingul.
  2. Curățați piercingul de două ori pe zi cu o soluție salină sau un produs de curățare recomandat de profesionist.
  3. Evitați să atingeți piercingul cu mâinile murdare sau să-l rotiți în primele săptămâni de vindecare.
  4. Evitați expunerea la piscine sau jacuzzi-uri în timpul perioadei de vindecare.
  5. Evitați utilizarea de produse cosmetice, parfumuri sau creme pe sau în apropierea piercingului.

Concluzie: Piercingul în septum este o formă distinctă de auto-expresie și modă personală. Cu o istorie îndelungată și o varietate de stiluri și bijuterii disponibile în prezent, piercingul în septum continuă să fie popular în comunitățile alternative și în lumea modei. Este important să acordați o atenție adecvată igienei și îngrijirii corespunzătoare pentru a vă asigura că piercingul se vindecă în mod sănătos și fără complicații. Dacă sunteți interesat să vă faceți un piercing în septum, consultați întotdeauna un profesionist experimentat pentru a vă asigura că acesta este efectuat în condiții de siguranță și cu instrumente sterile.