fbpx
Laserul cu comutare Q ( Nd:Yag ) – tehnologia laser folosita de salonul nostru de tatuaje

Laser Tatuaje Știința din spatele rezultatelor

Îndepărtarea cu laser a tatuajelor este singura metodă dovedită clinic de îndepărtare a unui tatuaj fără a provoca cicatrici. Pentru mai mult de un deceniu, laserele cu comutare Q, cum este cel folosit de salonul nostru , au fost proiectate pentru a crea impulsuri ultra-scurte de energie luminoasă care sparge tusul  într-un tatuaj.

Producția de impulsuri ultra-scurte (nanosecunde) a lungimilor de undă precise ale energiei luminoase, proiectate cel mai bine pentru a sparge tusul de tatuaj, este semnul distinctiv al tehnologiei Nd-Yag.

laser pentru stergere tatuaj

Interacțiunea laser cu pielea

În timpul unei proceduri de îndepărtare a tatuajelor, lumina laser este aplicată pe suprafața tatuată a pielii. Lumina este absorbită selectiv de particulele de cerneală pentru tatuaje, lăsând țesutul pielii din jur și cromoforii nevătămați.

interactiunea laserului cu pielea

Particulele de cerneală pentru tatuaje absorb energia laserului, se încălzesc și se sparg în particule de cerneală mai mici.

În zilele și săptămânile care urmează tratamentului cu laser, sistemul imunitar al organismului îndepărtează particulele de cerneală sparte, determinând să se estompeze tatuajul , practic tatuajul se decoloreaza progresiv , dupa fiecare sedinta. Pe parcursul unei serii de tratamente, din ce în ce mai mult se sparge cerneala, lăsând pielea liberă de cerneală.

Fizica laserului , sau cum functioneaza laserul Scoatere tatuaj pret

LASER este un acronim reprezentând amplificarea luminii prin emisia stimulată de radiație. Laserele emit lumină monocromatică (singură culoare / lungime de undă) printr-un proces numit emisie stimulată într-un fascicul îngust sau o serie de impulsuri.

elementele de baza ale laserului

Pentru acest proces, o sursă de lumină strălucitoare, rapidă care se aprinde, numită flashlamp, este utilizată pentru a excita atomii într-o bara de cristal Nd: YAG. Când atomii cristalului primesc energie, ei emit fotoni care călătoresc la o anumită lungime de undă. Optica și mecanismele, cum ar fi oglinda reflectorizantă și cuplajul de ieșire, focalizează fotonii într-un fascicul laser. Fasciculul laser poartă energie asupra pielii și este absorbită selectiv de particule de cerneală tatuată.

Laser indepartare tatuaje pret

Laserele de îndepărtare a tatuajelor produc anumite lungimi de undă ale luminii, care s-au dovedit a fi absorbită de anumite culori de cerneală tatuaj evitând în același timp deteriorarea tesutului inconjurator pielii si cromofori (cum ar fi melanina si hemoglobina). Când energia laserului este aplicată pentru o perioadă lungă de timp, la nivelul corect de energie și în lungimea de undă adecvată, cerneala de tatuaj este vizată selectiv.

absorbtie selectiva pentru stergere tatuaje

Fiecare lungime de undă corespunde unei anumite game de culori de cerneală pentru tatuaje, de ce sunt disponibile diferite tipuri de lasere pentru îndepărtarea tatuajelor. Cele mai populare lungimi de undă folosite pentru îndepărtarea tatuajelor sunt 1064nm și 532nm, ceea ce se poate obține și cu un laser Nd: YAG cu comutare Q ( Nd: YAG Q-Switch ) tehnologie folosita de salonul nostru .

Laserul cu comutare Q ( Nd:Yag ) – tehnologia laser folosita de salonul nostru

Tatuajul cu cerneală tatuată poate fi dificil de deteriorate și îndepărtat, iar numai laserele cu comutare Q pot produce fluență suficientă (energie sau putere) pentru a elimina tatuajele întunecate și luminoase fără efecte secundare neplăcute, cum ar fi cicatricile. Q-switch-urile cu impulsuri laser durează doar nanosecunde (miliarde de secundă), oferind un nivel ridicat de fluență pentru spargerea calității cernelei.

puls stergere tatuaj