fbpx
Cine ar trebui să renunţe la mult doritul piercing?

Cei care îşi fac un piercing se informează foarte mult înainte. Şi de aceea nu vreau să mă opresc la a vorbi despre alegerea salonului sau a materialelor. Există, de asemenea, un subiect foarte important despre care vreau sa vă povestesc. Este vorba despre pericolele de cauzare a unor răni provocate de piercing şi a riscurilor pe care acesta le implică.

Nu toate persoanele au aceeaşi dispoziţie fizică. Pe lângă acest fapt, există factori de risc din a căror cauză unii ar trebui să renunţe la bijuteriile de corp. Lista începe cu persoanele cu insuficienţă cardiacă şi se termină cu cei lipsiţi de imunitate. Dar pe cine afectează mai exact şi cine ar trebui să renunţe? Să începem cu inima.
Orice persoană care a suferit o operaţie pe cord, sau are un defect congenital de inimă, ar trebui să consulte medicul înainte. Eventual, este recomandat ca acesta să efectueze un tratament antibiotic pentru a preveni o eventuală inflamaţie. Este cu atât mai periculos cu cât înţeparea pielii poate cauza o inflamaţie a peretelui interior al inimii (endocardită). În timpul inflamaţiei musculare există o presiune suplimentară. Dar chiar şi persoanele sănătoase se pot îmbolnăvi de endocardită de la un simplu piercing.

În general, gradul cel mai ridicat de pericol de îmbolnăvire îl au persoanele cu diabet sau cele care urmează un tratament sub corticoterapie. Oamenii care se află sub orice tratament, ar trebui, de asemenea, să fie mult mai precauţi şi ar trebui ca, în prealabil, să consulte medicull. În acest fel, riscul poate fi evaluat, operaţiunea nu ar afecta sănătatea, în timp ce tratamentul poate fi amânat sau întrerupt.
Este binecunoscut faptul că oamenii care au alergie la nichel ar trebui să spună o dată nu decât de două ori da. Frecvenţa de creştere a alergiei la nichel poate creşte proporţional cu numărul de piercinguri gravate şi purtate!

Cine ar trebui să renunţe la mult doritul piercing?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *