fbpx
Piercing Tragus

Piercingul Tragus : Accentul trendy în lumea modificărilor corporale

Piercingul tragus este o alegere populară în rândul iubitorilor de modificări corporale și reprezintă o formă de auto-expresie și stil distinctivă. Acest tip de piercing implică perforarea și plasarea unei bijuterii în partea mică, proeminentă a cartilajului tragus, care acoperă canalul urechii. În acest articol, vom explora mai în detaliu despre piercingul tragus, procesul de inserare, opțiunile de bijuterii și îngrijirea adecvată pentru a vă bucura de acest detaliu de auto-expresie în mod sigur și sănătos.

Procesul de inserare a piercingului tragus: Pentru a beneficia de o experiență sigură și plăcută, este esențial să căutați un piercer profesionist și cu experiență în realizarea piercingului tragus. Iată pașii generali ai procesului de inserare:

 1. Consultație preliminară: Discutați cu piercerul despre dorințele și așteptările dvs. în ceea ce privește plasarea, dimensiunea și stilul bijuteriei pentru piercingul tragus.
 2. Pregătirea zonei: Piercerul va curăța și dezinfecta zona urechii în care va fi realizat piercingul tragus, utilizând instrumente sterile și soluții de curățare adecvate.
 3. Marcare și anestezie (opțională): Piercerul poate marca cu atenție punctul exact în care va fi plasat piercingul tragus. Dacă este necesar sau dorit, se poate administra o anestezie locală pentru a reduce disconfortul în timpul procesului.
 4. Perforarea: Cu ajutorul unui ac steril și special conceput pentru piercing, piercerul va realiza perforarea tragusului într-un mod precis și atent.
 5. Inserarea bijuteriei: După finalizarea perforării, piercerul va introduce bijuteria aleasă în gaura creată, care poate fi un inel, un cercel sau o tijă cu biluță.

Opțiuni de bijuterii și stiluri pentru piercingul tragus: Piercingul tragus oferă o varietate de opțiuni de bijuterii, permițându-vă să vă personalizați aspectul și să vă exprimați individualitatea. Iată câteva exemple:

 1. Cercei mici și subțiri: Cerceii cu design simplu și minimalist sunt opțiuni populare pentru piercingul tragus, oferind un aspect subtil și elegant.
 2. Inele sau cercei cu pandantive: Bijuteriile care combină un inel sau un cercel cu un pandantiv atașat adaugă un plus de stil și individualitate piercingului tragus.
 3. Bijuterii cu pietre prețioase: Puteți opta pentru bijuterii cu pietre prețioase, cum ar fi diamante, zircone sau safire, pentru a adăuga o notă de strălucire și eleganță piercingului tragus.

Îngrijirea piercingului tragus: Pentru o vindecare sănătoasă și pentru a preveni infecțiile, este important să acordați îngrijire adecvată piercingului tragus. Iată câteva sfaturi de îngrijire:

 1. Curățați zona cu o soluție salină sau un produs de curățare recomandat de piercer, conform instrucțiunilor acestuia.
 2. Evitați atingerea sau rotirea bijuteriei cu mâinile murdare.
 3. Evitați utilizarea produselor cosmetice, parfumuri sau creme pe sau în apropierea zonei de piercing.
 4. Evitați expunerea la apă sărată, piscine sau jacuzzi-uri în timpul perioadei de vindecare.

Concluzie: Piercingul tragus este un detaliu de auto-expresie la modă și distinctiv, care poate adăuga un element de stil la urechea dvs. Este important să căutați un piercer profesionist și să acordați îngrijire adecvată pentru a asigura o vindecare sănătoasă și un aspect frumos. Indiferent de bijuteria și stilul pe care le alegeți pentru piercingul tragus, acesta poate fi un mod unic de a vă exprima personalitatea și de a vă adăuga un accent trendy la aspectul dvs.

Acesta este introdus direct prin cartilajul aflat în partea din faţă a canalului urechii. Pentru o mai bună vindecare a piercing-ului, bucata de cartilaj trebuie îndepărtată prin tehnica „punching”. Astfel, vindecarea este redusă cu aproximativ jumătate. De asemenea, durerea este mai suportabilă. Pot fi purtate toate tipurile de bijuterii. Se recomandă, însă, la primele utilizări, purtarea unor bijuterii sterilizate, al căror conţinut de nichel este mai mic de 0,05%, conform legii. După ce procesul de vindecare a trecut, se pot purta si bijuterii confecţionate din alte materiale.