fbpx
Când este vindecat piercingul

Când este vindecat piercingul

Foarte importantă este grija acordată tratamentului post-tatuare! Timpul de vindecare este particular pentru fiecare organism şi pentru fiecare persoană în parte. Acesta depinde de mai mulţi factori. Unul important este, cu siguranţă, alimentaţia. Dacă sunteţi un fumător înrăit care mănâncă numai fast-food şi vă aflaţi sub stres continuu, piercingul dvs. se vindecă mai greu decât în cazul unei persoane liniştite, care consumă mai multe vitamine şi minerale. De asemenea, o gripă sau o răceală pot prelungi faza de vindecare. În cât timp se vindecă, în medie, un piercing?

In cat timp se vindeca un piercing in buric

În general, piercing-urile din membranele mucoase vor fi străpunse mai repede decât în alte locuri de pe organism. Aceasta explică, desigur, de ce un piercing în limbă se vindecă după 1-2 săptămâni, şi un piercing în zona burţii, după luni de zile. În plus, în unele zone ale corpului este prezent şi stimulul mecanic.

In cat timp se vindeca un piercing in ureche

Unii spun că bijuteriile se pot schimba după 4 săptămâni, dar că nu toţi pot face asta. Important este ca îngrijirea acestuia să nu fie întreruptă sau neglijată. În cele din urmă, corpul nostru are nevoie de ceva timp să se relaxeze. Şi dacă tot v-aţi făcut un piercing, merită să aveţi şi grijă de el..

Iată câteva informaţii generale:


Un piercing în lobul urechii durează, de obicei, 4 săptămâni, iar toate celelalte piercing-uri în urechi se vindecă în aproximativ 2-3 luni, deoarece cartilajul nu depozitează foarte bine sângele. Piercing-urile în sprânceană se vindecă după aproximativ 6-12 săptămâni. În nas, depinde de localizarea exactă, pentru că în exterior durează aproximativ 2 luni, iar în sept chiar 3-4 luni. Pe limbă merge un pic mai repede, are nevoie de doar aproximativ 2 săptămâni până când este vindecat. Chiar dacă pentru buză contează locaţia precisă, un piercing în zona buzei inferioare durează 6 săptămâni şi în mijlocul acesteia 4-6 săptămâni. Mamelonul si buricul au nevoie de 2-6 luni pentru vindecare.

Dar, aşa cum am spus, acestea sunt doar nişte linii generale şi pot varia de la o persoană la alta!