Tehnici de Tatuaj / Stiluri De tatuaje :

Airbrush sau Airbrush-Tattoo

Această tehnică presupune aplicarea unor cerneluri speciale pe suprafaţa pielii, cu ajutorul aerografului. Mai departe, imaginea sau figura pe care ţi-ai dorit-o tatuată se formează prin pulverizarea template-ului de tatuaj pe piele. De obicei este utilizată vopseaua specială pentru corp, produsă pe bază de apă şi verificată pentru a fi compatibilă cu cele mai multe tipuri de piele.

Tatuajul prin airbrush şi Body painting-ul se bucură de o largă popularitate în rândul cunoscătorilor. Din păcate, alegerea design-ului este restrictivă din cauza timpului scurt de executare.

Cu toate acestea, un airbrush poate fi purtat deopotrivă de un tânăr sau de o persoană mai în vârstă. Dacă vrei să faci o surpriză unui prieten (ă), poţi căuta vopseaua şi şablonul de care eşti interesat în magazinele de specialitate. Şi dacă îţi place foarte mult, poţi fi chiar tu cel care crează airbrush-uri. Poţi experimenta, improviza sau inventa noi modele. Ca în orice altă categorie, tatuajele-portret sunt cel mai greu de aplicat.

Tatuajele airbrush rezistă la apă, dar sunt afectate de producerea sebumului de către piele.Durabilitatea unui airbrush depinde în mare parte de tipul de piele, însă, de regulă, se păstrează între 2-5 zile. În condiţii normale, te poţi bucura de acest tatuaj chiar şi o săptămână.

Tip:

Tatuajul Airbrush trebuie să fie tratat înainte şi după duş cu o pudră de fixare.

Zona în care apar crăpături ale pielii, cauzată de uscarea acesteia, nu trebuie să fie ştearsă cu un prosop.

Trebuie să evitaţi activităţile care provoacă transpiraţie, precum şi sauna.

Nu folosiţi, pe acea porţiune a pielii, alcool (deodorant), ulei sau săpun.

Tatuajul adeziv

Tatuaje de acest fel pot fi văzute mai ales la sportivi precum boxerii, care fac reclamă sponsorului personal. După luptă, tatuajul poate fi uşor îndepărtat pentru că, vă reamintesc, acesta nu este un tatuaj permanent.

Foliile de tatuaj sunt purtate de toate categoriile de oameni. Le poartă copiii, pentru că nu sunt dureroase, şi la fel cei care vor să aibă un model de tatuaj impimat numai pentru o singură zi.

La apariţia lor, aceste tatuaje nu aveau un design extraordinar, însă, cu timpul, foliile de tatuaj s-au diversificat foarte mult. Acestea pot conţine desene de toate tipurile, totul ţinând de creativitatea celui care vrea să se tatueze.

Transferarea tatuajului pe piele

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este curăţarea zonei pe care vrei să aplici folia. Urmează să dezlipeşti folia de pe film şi să o aplici cu partea desenată în jos, pe zona respectivă. Presează folia timp de două minute şi apoi dezlipeşte-o încet. Acum îţi poţi admira tatuajul. Unele tatuaje adezive au nevoie de ajutorul apei sau al unui deodorant pentru a impregna pielea. Mai bine citeşti înainte despre cum se face acest transfer de pe folie pe piele. Ştergerea unui tatuaj de acest tip se poate face la modul cel mai simplu cu apă şi săpun, tatuajul adeziv fiind, din această cauză, foarte apreciat.

Tatuajul Henna

Să creezi un tatuaj henna este simplu. Pasta de henna se găseşte de cumpărat ca pastă la tub şi uneori sub formă de praf.

Pasta henna

Ca în orice proces de tatuare, primul pas este curăţarea pielii. Aplicarea pastei henna şi menţinerea ei pe piele pe o durată de timp destul de lungă sunt singurele lucruri pe care trebuie să le faceţi. În general, pasta se usucă între 3-8 ore. În acest timp, trebuie să feriţi această zonă de umezeală sau mizerie. Încă un detaliu: pentru design-uri mai aspectuoase, există şi creioane speciale de henna.

Pastele de henna se găsesc în multe nuanţe de culori şi forme şi se aplică, de cele mai multe ori, pe mâini sau pe picioare. Rezultatul este un tatuaj temporar de culoare roşiatic-maronie, care se poate menţine zile sau chiar săptămâni. Dansatorii îşi fac de multe ori tatauje cu henna. Chiar şi copiii sunt entuziasmaţi de aceste tatuaje iar părinţii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că acestea dispar complet după câteva săptămâni.

Tatuajul permanent

Prin tatuaj permanent se înţelege tatuajul clasic şi de lungă durată. Imaginile de tatuaj sunt impregnate cu acul sau cu acele (broom), ţin cont de compatibilitatea pielii şi sunt executate pe sau sub stratul pielii.

Cum ne şi sugerează numele, tatuajul permanent durează pentru totdeauna, aşa că trebuie să te gândeşti foarte bine înainte să treci la fapte. Şi dacă ai făcut pasul, informează-te cât mai mult şi urmează link-urile pe care le găseşti în meniul din partea stângă a site-ului.

Tattoo Maker (Tattoo Pen / Creionul de tatuaj)

Tattoomaker-ul este o bună alternativă la body painting sau la tatuajul cu henna.

Tatuajele de acest tip sunt rezistente la apă, arată foarte realistic şi, bineînţeles, sunt testate dermatologic. Creioanele de tatuaj au mărimi şi culori diverse. Tatuajele create prin această tehnică rămân vizibile pentru multe zile. În cazul în care segreşeşte execuţia tatuajului, părţi din acesta se pot şterge foarte uşor.

Tatuajul se aplică astfel:
Plasaţi şablonul de tatuaj pe piele.
Desenaţi imaginea dorită cu creionul de tatuaj.
Aşteptaţi puţin să se stabilizeze culoarea.
Depinzând de culoarea pielii, efectul culorii poate varia.

Un tatuaj temporar bine realizat care îndeplineşte aceste condiţii se diferenţiază foarte mult de cele executate neprofesionist. Design-urile bune pot să fie folosite de mai multe ori!

Tatuajele UV

Tatuajele U.V. sau tatuajele Blacklight sunt realizate cu o cerneală specială, vizibilă numai sub Blacklight (lumina de neon ultravioleta). Ele sunt deosebit de populare în cultura Rave. Tatuajele pot fi complet invizibile la lumină normală, cu toate că cicatricile făcute de maşina de tatuaj în procesul de aplicare pot rămâne şi, prin urmare, pot fi observate.

Un tatuaj U.V. devine vizibil sub Blacklight, atunci când luminează în culori variind de la alb la purpuriu, în funcţie de tipul de cerneală aleasă. Cerneala de altă culoare este de asemenea disponibilă, tatuajul fiind vizibil în lumina normală (ca un tatuaj regulat), dar va străluci viu sub lumina razelor UV.