Vindecare tatuaj – Doare tatuajul?
Oamenii văd acest lucru în moduri diferite. La fel cum recele si caldul sunt percepute diferit, aşa şi durerea tattooing-ului. Unii îl simt ca pe o uşoară înţepătură şi o vibraţie acceptabilă pe când altii îl considera foarte dureros. Personal, simt durerea tatuatului foarte tare însă trebuie să suporţi dacă îţi doreşti cu adevărat. Durerea este, de asemenea, foarte diferită de la corp la corp. Şi, bineînteles, de la o zonă la alta. Fiecare om are o limită personală în suportarea durerii. Aceasta poate ţine de la 30 de minute la 6 ore. În ciuda tuturor acestora, cine vrea cu adevărat să aibă un tatuaj frumos, trebuie să suporte durerea pe care o presupune. Nu trebuie să vă gândiţi doar la mândria purtării unui tatuaj arătos ci şi la mândria suportării acelei dureri! Nu se compară o viată frumoasă cu câteva ore de durere 🙂
Unde să mă tatuez?
Această întrebare poate părea foarte banală, deoarece răspunsul poate fi: „Oriunde vrei!” Singurele locuri în care nu îţi poţi face un tatuaj permanent sunt părul, dinţii si unghiile (corneea era tatuată cu ani în urmă în scopuri medicale). Este interesant că femeile şi bărbaţii au tendinţa de a se tatua în locuri diferite. Şi asta pentru că bărbaţii şi femeile îşi fac tatuaje din motive cu totul diferite. Bărbaţii, cred unii, şi le fac să le arate altora, în timp ce femeile au ca motiv decorarea corpului lor – de aceea tatuajele femeilor sunt lucrate îndeosebi în locuri mai puţin vizibile, pentru a nu stârni comentarii şi a nu le strica reputaţia. Iată zonele pe care le poţi tatua:
Capul. Aici ne referim mai ales la zona în care creşte părul. Bineînţeles trebuie să radeţi părul din zona pe care vă tatuaţi . Dacă vreţi să ascundeţi tatuajul, lăsaţi părul să crească. Zonele cel mai frecvent tatuate sunt părţile de deasupra urechilor şi de mai sus de ceafă.Există oameni care au tot capul tatuat. Ţineţi minte că atunci când vă tatuaţi durerea e uşor-suportabilă însă vă vibrează craniul!
Pe gât, pe părţile acestuia sau pe ceafă. Va trebui să porţi părul scurt pentru ca tatuajele să fie vizibile.
Faţa. Aici este vorba de mai multe zone. Tatuajele faciale pot fi integrate în categoria celor cosmetice sau standard. Cele cosmetice includ îndesarea sprâncenelor, linierea ochilor sau a buzelor, etc. Să-ţi faci un tatuaj pe faţă este foarte curajos pentru că trebuie să realizezi: ceilalţi te vor privi altfel !
Partea de sus a pieptului. Această zonă este foarte comună şi pentru bărbaţi şi pentru femei. Şi principalul motiv este zona plată şi foarte potrivită pentru a-ţi face un tatuaj simetric şi arătos. (Bărbaţi: 5%, femei: 35%–piept şi sâni)
Sânii(femei). E trendy să ai un mic tatuaj pe sân. Femeile (în general cele cu sânii dezvoltaţi) trebuie să aibă grijă la eventualele sângerări cauzate de înţepăturile acelor. Nu vă faceţi un tatuaj care arată urât atunci când se întinde.
Sfârcuri. De obicei, artiştii omit acest loc, deoarece pigmenţii de cerneală nu se observă atât de bine. De obicei, se tatuează în scop reconstructiv, atunci când, în urma unei operaţii chirurgicale, sfârcurile au fost îndepărtate.
Cutia toracică. În această zonă, durerea se resimte mai tare pentru că acţionează asupra coastelor. În orice caz, zona este foarte permisivă şi oferă mult spaţiu pentru tatuat. De asemenea, tatuajul poate fi extins şi pe verticală şi pe orizontală.
Stomac/Abdomen. Unii nu vor să îşi tatueze stomacul din mai multe motive. Zona este dificil de tatuat pentru că nu există o bază solidă pentru a susţine pielea. În plus mărirea sau micşorarea stomacului/abdomenului reprezintă o altă cauză pe care unii o invocă. (Bărbaţi: mai puţin de 5%, femei: 14%, având grija venirii momentului naşterii)
Organele genitale. Da, unii îşi tatuează şi organele genitale. Simpla idee te face să te gândeşti că este foarte dureroasă această operaţiune, însă nu este atât de rău pe cât pare. Şi nu, penisul nu trebuie să fie neapărat în erecţie în timpul tattooing-ului. Notă: Unii artişti refuză tatuarea organelor genitale. (Bărbaţi: 0,5%, Femei: 4%)
Fese şi coapse. O zonă foarte populară printre femei, deoarece oferă posibilitatea efectuării unui tatuaj care se poate extinde. În plus, devine şi mai atrăgător atunci când se poartă costumul de baie. Întreaga zonă este chiar mai mare decât spatele.(Bărbaţi: 3%, femei: 10%)
Care sunt riscurile implicate de tatuare?
Următoarele complicaţii pot apărea în urma tatuării:
Au mai existat cazuri în care pigmenţii tatuajelor interferează cu calitatea imaginii. Aceasta se întâmplă atunci când ochii cu machiaj permanent experimentează rezonanţa magnetică. Rimelul poate produce acelaşi efect.Diferenţa este faptul că rimelul este uşor de îndepărtat.
Cauza acestor complicaţii este nesigură. Unii consideră că apar în urma interacţiunii unor pigmenţi cu diverse componente metalice.
Totuşi riscul expunerii la RM atunci când este recomandată de medic este mai mic decât riscul complicaţiilor care pot apărea prin interacţiunea dintre RM şi tatuaje sau machiaj permanent. Decât să refuze expunerea la RM,persoanele care au tatuaje sau machiaj permanent trebuie să informeze radiologul sau tehnicianul pentru ca acesta să poată lua măsuri de precauţie pentru a evita complicaţiile.
Îngrijirea tatuajului
Noi ne-am făcut treaba, acum este rândul tau! Dacă nu îţi îngrijeşti cum trebuie tatuajul, acesta îşi poate pierde din calitate. Aşa că ar trebui să urmezi aceste sfaturi cu grijă. Sunt mai bune decât ideile prietenilor şi ale oamenilor din baruri, pe care ai tendinţa să îi întrebi.
- Scoate-ţi bandajul după 2-4 ore.
- Spală tatuajul uşor cu apă caldă şi săpun lichid.
- Usucă-l prin tapare uşoară cu prosopul.
- Aplică un strat subtire de loţiune după câteva ore şi apoi de două ori pe zi, în timp de o săptămână.
- O loţiune bună este InkTrox – Aftercare .
- Nu folosi creme sofisticate sau parfumuri.
- Nu ai nevoie de creme antibiotice.
- Duşurile sunt binevenite. Băile lungi, înnotul şi sauna sunt interzise până la vindecarea completă a tatuajului.
- Soarele puternic şi bronzatul NU sunt recomandate.
- Arsurile cauzate de soare pot cauza iritaţii în zona tatuată, precum şi alergii.
- Nu ciupi şi nu scărpina zona tatuată.
- Dacă aveţi vreo întrebare, vă rugăm să îl sunaţi pe cel care v-a tatuat.