fbpx
De la ce varsta poti sa iti faci piercing fara acordul parintilor ?

În România, legislația referitoare la piercing-ul corporal este reglementată de ORDIN nr. 1.648 din 29 martie 2024 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală. Potrivit acestei ordonanțe, este interzisă practicarea piercing-ului corporal la persoanele cu vârsta sub vârsta sub 16 ani, cu excepţia piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui.

Prin urmare, în mod legal, pentru a-ți face un piercing în România , trebuie să ai cel puțin 16 ani și să poți demonstra acest lucru prin actul tău de identitate.

Art. 15.
(1) Este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal şi implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepţia piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui.

(2) Este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică şi artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

(3) Este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Înainte de a face un piercing, este întotdeauna recomandat să te informezi cu privire la proceduri, riscuri și să alegi un salon autorizat și cu personal calificat pentru a evita potențiale probleme de sănătate și complicații.